Få effektiv og omsorgsfuld hjælp til afrusning

Har du oplevet at drikke eller ryge lidt for meget? Så kan der være noget, der giver stærke abstinenser, hvis du ikke får den daglige “dosis” af alkohol eller hash. Det kan være og blive til en ond spiral, hvor den ene genstand eller joint tager den næste, og lige så snart, der er lavvande i kassen, mærkes abstinenserne og kroppen og sindet kan kun tænke på den næste genstand eller joint for at dulme abstinenserne. Denne onde spiral kan man få effektiv hjælp til at bryde, selvom det kan synes fuldstændig uoverskueligt, som det er lige nu.

Der kan være mange blokeringer imod det: Hvad hvis det ikke hjælper? Hvordan vil jeg have det undervejs? Er det ikke pinligt at møde op for at blive afruset? Alle disse spørgsmål vil vi svare på herunder, så du måske kan føle dig en smule mere tryg i at kaste dig ud i det.

Effektiv behandling

Det første spørgsmål om, hvad hvis det ikke hjælper er der mange, der spørger om. Det er helt naturligt, i det man ikke ønsker at begive sig i kast med noget så smertefuldt og skamfuldt, hvis det alligevel ikke har nogen effekt. Det HAR det. Det er dokumenteret, at der er en rigtig effektiv effekt ud af afrusning, og det gør hverken ondt eller er ubehageligt som det ville være ved abstinenser. Læs mere om afrusning her, så du kan være godt informeret omkring det.

Er det pinligt?

Mange har en skam forbundet med deres alkohol eller hashforbrug, mens abstinensteamet ikke ser sådan på det. Der kan være mange (gode) årsager til, at alkoholen har fået pladsen i den måde, hvorpå man har valgt at mestre livet på. Det er ikke noget, som ses som skamfuldt eller pinligt hos personalet, tværtimod ser de på ressourcer. At du vælger at møde op, tyder på et meget stort mod, en styrke og en indre vilje, som bliver værdsat og respekteret dybt.

Anonym behandling

Når man gerne vil i behandling, kan det foregå fuldstændigt anonymt. Det er tilfældet, hvis du selv betaler for behandlingen. Hvis kommunen skal ind over, er det selvsagt umuligt at lade det være 100 % anonymt, men stadigvæk behøver dine nærmeste familie, partner og venner ikke at vide noget om det. Det kan være med til, at man får det gjort og velvidende, at man kan informere dem om det, hvis man selv føler for det på et tidspunkt. Det skal føles rigtigt, for det er en privat ting at gøre.