Gode råd til dig, der lejer dit sommerhus ud

Der er mange penge at tjene ind, hvis du er villig til at leje dit sommerhus ud i perioder. Det er en model, som mange danskere benytter sig af, fordi det giver gode penge i kassen, uden at du skal gøre alverden.

Den eneste hage, der ved at leje dit sommerhus ud er, at du ikke har friheden til at bruge det i de perioder, hvor det er udlejet. Samtidig kan det være en underlig følelse, at andre bruger dit sommerhus, dine ting og dine ejendele.

Hvis du lejer dit sommerhus ud, så er det vigtigt, at du gør det på en måde, så sikkerheden er i top, og så du kan have ro i maven i udlejningsperioden.

Hav god kontakt med dem, der skal leje

Sørg for at have god kommunikation med dem, der lejer dit sommerhus. Lav nogle instrukser, så de ved, hvordan huset skal behandles, og hvad de ikke må gøre. På instruksen bør du også skrive det, du ved om området, så de ved, hvor de skal tage hen og opleve ting. Derudover skal du på instrukserne informere dem om internetkoden til sommerhuset og andet, de må have brug for at vide.

Når du har god kontakt med dem, der lejer, har du også mere overblik over, hvad de bruger dit sommerhus til. På den måde undgår du, at gæsterne bruger dit sommerhus som et festlokale. De fleste mennesker er fornuftige, men det kan altid ske, at nogen fester for meget og ødelægger noget – sørg for at melde klart ud, at dit sommerhus ikke er til den slags brug.

Gør det nemt

Gør det nemt for alle, ved at have en nøgleboks til husets nøgle. På den måde behøver du ikke være til stede, når sommerhuset overdrages.