Hvad koster et nyt tag?

Et nyt tag er en stor investering – men taget er jo også en stor del af huset. Taget har nemlig stor indflydelse på resten af huset, så der kan komme store skader, når taget ikke er i top. Et nyt tag kan derfor i mange tilfælde være en rigtig god investering, og det kan føre mange fordele med sig. Det giver f.eks. bedre isolering og dermed en lavere varmeregning – og så giver det også huset et æstetisk løft, som bidrager positivt til gensalgsværdien. Du kan altså regne med både at spare penge på varmeregningen og få en højere husværdi, hvis du investerer i et nyt tag. Men hvad koster et nyt tag egentlig? Vi har taget et kig på, hvilke faktorer, der har indflydelse på prisen på et nyt tag, så du bliver klogere på, hvad du regner med at skulle af med, når du investerer i et nyt tag.

Hvad mange kvadratmeter er der tale om?

Som med så mange andre ting, så har tagets størrelse indflydelse på prisen. Prisen på et tag udregnes nemlig ud fra antallet af kvadratmeter, og det betyder, at et mindre tag naturligvis koster mindre end et større tag. Det er derfor en god idé at finde ud af, hvor stort dit tag er, så du kan regne ud, hvor meget du kan komme til at betale i materialeomkostninger.

Hvilken tagtype er der tale om?

Prisen varierer fra tagtype til tagtype, og prisen er sat pr. kvadratmeter. En af de billigste tagtyper koster omkring 500 kr. pr. kvadratmeter, imens en af de dyreste tagtyper koster helt op til 2500 kr. pr. kvadratmeter. Du skal altså her finde ud af, hvilken tagtype, du er interesseret i, før du kan få en realistisk materialepris. Du kan her vælge en billigere tagtype for at holde prisen i bund, men du skal her være opmærksom på, at pris og kvalitet ofte hænger sammen – og hvis du vælger en billig tagtype, der kun holder i 20 år, kan det godt være, at du sparer penge med det samme, men det kan i sidste ende koste dig flere penge, da du så skal skifte taget tidligere.

Er der et undertag til stede?

Mange tagtyper kræver et undertag for at taget er tæt. Hvis der allerede er et undertag til stede og dette er i god stand, kan det spare dig nogle penge. Hvis det derimod ikke er til stede eller er i dårlig stand, skal et undertag naturligvis medregnes i omkostningerne. Det er nemlig ikke noget, du kan undgå, hvis det er nødvendigt – ellers kan du helt droppe at få lagt et nyt tag.

Hvad er arbejdslønnen?

Når du kender antal kvadratmeter og tagtype, kommer der dog stadig andre udgifter til, heriblandt arbejdsløn. Arbejdsløn varierer også fra tagfirma til tagfirma, så her kan det godt være svært at vide, hvor meget du rent faktisk ender med at skulle betale for et nyt tag. Du kan dog her regne med at et tag, der er lettere at lægge, tager kortere tid at lægge og dermed skal du betale mindre i arbejdsløn – og naturligvis også omvendt.

Hvis du gerne vil vide mere eller have et godt tilbud på et nyt tag, kan du med fordel klikke her.