Hvorfor skal man bekymre sig om sit elselskab?

Dette indhold er sponsoreret.

For mange danskere er elregningen noget, der ikke bliver tænkt så meget over. Den betales måske bare sammen med resten af de faste regninger hver måned, og så er den ude af verden. Men der er faktisk god grund til at overveje sit elselskab og se nærmere på sine elregninger, for der kan være mange penge at spare.

Det gælder især, fordi elpriserne stiger rundtomkring i Danmark. Her gælder det især i og omkring Esbjerg, hvor mange nu er begyndt at søge mod billigere alternativer. Der findes nemlig mange forskellige elselskaber i Danmark, som alle er pålagt de samme gebyrer og afgifter af staten.

Det betyder, at den eneste reelle prisforskel på strøm i Danmark er funderet i elselskabernes ønske om profit. Nogle selskaber søger selvsagt en højere profitmargin end andre, og derfor er der god grund til at være opmærksom som forbruger og se på de forskellige elselskabers tilbud.

Prissammenligninger er guld værd

Fordi priserne fra de forskellige selskaber kan variere så markant, så er det en rigtig god idé at undersøge og sammenligne de forskellige selskabers priser. Der findes selvfølgelig sider til at gøre det, eller man kan bruge tid og energi på at lave en sådan sammenligning selv.

Men der findes også mange selskaber, der selv sørger for at undersøge selskabernes priser, så deres forbrugere hurtigt kan tage den rigtige beslutning, når der skal vælges elselskab. Mange forbrugere i og omkring Esbjerg-området foruden resten af landet søger fx mod selskaber såsom Nettopower, der netop tilbyder strøm af samme kvalitet som de helt store selskaber, men til meget færre penge.

Det er selvfølgelig også altid en god idé at se på de forskellige selskabers anmeldelser på uafhængige sider. Her kan man få information om alt fra niveauet af kundeservicen til kvaliteten af strømmen. Det er viden, som er fuldstændig uundværlig, og som faktisk kan afsløre, hvorvidt man har et elselskab, der passer til ens behov. Hjælper elselskabet dig med at forstå de elregninger, de sender ud? Hvis ikke, så kunne det meget vel være en idé at finde et andet selskab.

Både vejret og introduktionstilbud kan sende prisen på el i vejret

Der er mange grunde til, at priserne på el stiger i både Esbjerg og hele Danmark. Det er nemlig ikke en regional ting – priserne stiger i hele landet. Det sker til dels på grund af vejret. Når vinden ikke blæser og regnen ikke falder, så bliver der nemlig produceret mindre strøm, og det driver priserne i vejret. Men samtidig kan den opmærksomme forbruger også bemærke, at priserne på el stiger på grund af forskellige selskabers ønske om profit, og det er i denne forbindelse, at man med fordel kan se sig om efter et billigere elselskab.

Når man skal vælge et elselskab, er det nemlig meget nemt at blive tiltrukket af lækre introduktionstilbud, hvor man får tilbudt strømmen til en meget lav rate, der efter en introduktionsperiode bliver sat markant i vejret. Det kan betyde, at man pludselig ender med en elregning, der er meget højere end det, man egentlig havde budgetteret med i første omgang.

Derfor er det en rigtig god idé at se de forskellige introduktionstilbud efter i sømmene, før man siger ja til et abonnement eller lignende. Det bedste vil i de fleste tilfælde være helt at gå uden om introduktionstilbud og få el fra et firma med en variabel pris. Så betaler man kun for den strøm, man bruger.