Sådan udnytter du bedst muligt pladsen på det lille badeværelse

Et lille og diskret hjørneafløb er en god løsning til det lille badeværelse.

Der har i de senere år været en utrolig opmærksomhed på, at badeværelset ikke bare skal være et strengt funktionelt rum, men også skal være et rum, som indbyder til selvforkælelse og afslapning. Det kræver dog, at der er plads til denne afslapning, og netop manglen på denne plads er et problem, som mange danskere har.

De fleste huse af lidt ældre dato er nemlig bygget med mindre badeværelser, hvor der simpelthen ikke er alverdens plads. Det kan give problemer i forhold til at indrette luksuriøst, men faktisk er der meget, som du kan gøre for bedst muligt at udnytte pladsen på dit lille badeværelse, uden at du skal til at hive vægge ned.

Brug spejle til at forøge følelsen af plads i rummet

Spejle er en nærmest nødvendig del af ethvert badeværelse i dag, og det kan faktisk være en rigtig god ide at give spejlene på badeværelset lidt ekstra omtanke, hvis du har et mindre badeværelse. Spejlet kan nemlig være med til at give fornemmelsen af, at rummet er større, end det egentlig er, fordi spejlet netop reflektere omgivelserne. Pladsen syntes derved dobbelt så stor. Det gælder især, hvis du vælger et spejl, som strækker sig fra gulv til loft, og dette kan være en fed detalje på et mindre badeværelse.

Udskift afløbet med et hjørneafløb, så du sparer plads i badet

Hvis du har et mindre badeværelse, så handler det selvfølgelig om at spare på pladsen, og dette gælder faktisk i alle afkroge af badeværelset – selv i badet. Her kan det være en stor fordel at tænke over afløbet, for har du et traditionelt lige afløb, kan dette tage meget plads i badet både fysisk og mentalt.

Vælger du i stedet et lille og diskret hjørneafløb, så får du pludselig et bad, hvor øjet ikke med det samme tiltrækkes af afløbet, og hvor afløbet kan placeres fint ude i hjørnet af dit bad, så du heller ikke skal gå henover det, mens du er i bad. Med et hjørneafløb kan du fx også opgradere udseendet på dit afløb, så badet bliver mere eksklusivt at se på.

Tænk over farverne i rummet

Udover at du kan spare plads mentalt med et hjørneafløb, så kan du faktisk også ændre på opfattelsen af rummet ved hjælp af de farver, som du vælger til dit badeværelses vægge. Lyse farver er rigtig gode til at reflektere lys rundt i rummet, og det kan give fornemmelsen af et større rum. Derfor er det en klar fordel at vælge en lys farve til væggene på dit badeværelse.

Det behøver selvfølgelig ikke at være en hvid farve til væggene, som du vælger. Du kan sagtens få bragt farve ind på badeværelset ved at vælge fx en lys grøn, blå eller lignende, og du kan sagtens matche disse farver med fx hvide fliser i brusenichen for et gennemført og flot look.

Skab luft og lys med væghængte møbler

Et sidste trick, som du kan benytte dig af, for at udnytte pladsen optimalt på dit lille badeværelse, er at indrette med vægophængte møbler. Disse er nemlig med til at give fornemmelsen af plads igennem rummet, og er samtidig med til at give lyset plads til at sprede sig gennem rummet. Der findes rigtig mange flotte løsninger på alt fra væghængte toiletter til vaske og hylder.