Gode regler for leje af bus

Skal du leje en bus? Så kommer her et par gode råd til dig, der står for at arrangere og få din gruppe med fra A-Z.

Planlæg og styr tiden

Det er typisk langt billigere at benytte leje af bus med chauffør kontra at f.eks. bruge den offentlige transport. Men det er dog ikke gratis! Derfor svarer det sig ofte at lægge en god plan, så du kan styre tiden og dermed også dit behov for at have bussen til rådighed.

Nogle vil kunne nøjes med transporten til et sted, andre skal både have til og fra, mens nogle vil have at bussen er til rådighed hele dagen.

Dine behov er naturligvis med til at diktere, hvilken pris du skal forvente at måtte betale i sidste ende. Men uanset hvad, kan det typisk svare sig at lægge en god plan, så du kan styre tiden og den periode bussen skal være til rådighed. Sørg derfor for at give alle deltagere besked om den specifikke køreplan. Altså hvornår der er afgang, om der er stop på vejen eller om de selv skal have lidt let mad og drikke med etc.

Sørg for let forplejning

Hvis du skal på en lidt længere tur, kan det godt være langt for passagererne, hvis du intet har til rådighed. Derfor er det en god ide, hvis du sørger for at der f.eks. er kaffe på kanden og evt. en let bid mad. Det kunne f.eks. være pølsehorn, en sandwich eller bare lidt frugt.

Er du på en tur med et lidt yngre publikum, så sørg gerne for, at der er internet til rådighed eller at der som minimum kører en film.

Få flere tilbud

Det er naturligvis ikke forbudt at indhente tilbud fra flere forskellige busfirmaer. Derfor kan du med fordel ringe til 2-3 forskellige selskaber og få dine tilbud. Dermed kan du lettere vælge en service eller bruge dit bedste tilbud til at evt. forhandle et af de andre steder.