Guide til køkkenrenoveringen

Er køkkenoverfladerne slidte, virker kogepladen ikke som den skulle, eller er køkkenvæggens farve fuldstændig gået af mode? Der kan være mange grunde til, at det er tid til en lille køkkenrenovering. Har du brug for en simpel guide til projektet? Så læs med her, og få et par tips!

Ny farve og stil

Hvis køkkenet trænger til et nyt pust af liv, så er første skridt at planlægge farver og stil. Køkkenvægge bliver let misfarvede af mados, så de trænger ofte til at blive malet, en skønne dag. Denne chance kan du bruge på at prøve en ny farvepalette af! Mørke grønne og blå farver har særligt været populære i de moderne nordiske køkkener, og de ser virkelig smukke ud sammen med et mørkt trækøkken. Tag gerne et smut på internettet og find inspiration til både stilart og farvepalette, inden du køber maling. Alt indenfor maling kan findes hos https://r2.dk/shop/frontpage.html , hvor du også kan undersøge forskellige teksturer samt malergrej. Når køkkenet skal males, kan du med fordel hive dine børn med i projektet. Det er nemlig rigtig skægt at få lov til at være med til at male væggene. Når malingen er færdiggjort, kan der tages stilling til, om alle køkkenelementer skal skiftes ud, eller om man blot vil ændre dem lidt. Man kunne fx udskifte greb og male køkkenskabe og skuffer, så de får lidt nyt liv.

Opgradering af hvidevarer

Gamle hvidevarer, der ikke virker lige så godt, som de burde længere, er der ingen grund til at holde fast i. Giv dig selv den luksus at kunne nyde hverdagen med et stabilt køleskab, en ovn som faktisk holder de rigtige grader og effektive kogeplader. Det kan også være lækkert at opgradere med flere køkkenapparater. En god blender eller en kaffemaskine, der kan lave den lækreste kaffe? Forkæl dig selv under din køkkenrenovering, så du også bliver motiveret til at komme i køkkenet igen, når renovering er færdig.

Køkkenhygge

Der er mange måder, hvorpå man kan bringe lidt hygge ind i køkkenet. Hvis du holder af at holde planter indendørs, er det oplagt at have friske krydderurter i køkkenet. De kan stå i potter i vindueskarmen, på en hylde eller hænge på væggen. Det er så lækkert at kunne lave mad med friske krydderurter, og så er de lige ved hånden. Er man te- eller kaffedrikker, kan man også lave en lille station til det.