Vil du tabe dig? Mål fornuftige portioner med køkkenvægten

Går du meget op i form og vægt, er det oplagt, hvorfor du skal bruge en badevægt. Men hvad så med en køkkenvægt – hvorfor skal du tænke sådan én ind i din sunde livsstil? Noget svært spørgsmål er det ikke, for med til det at træne rigtigt skal du selvfølgelig spise rigtigt. Hjælp til at spise rigtigt får du, når du har en vægt at udmåle portioner på. Men en moderne køkkenvægt kan meget mere.

Klar besked om kalorieindhold i mad

Blandt moderne køkkenvægte finder du nemlig features som kalorietællere. Nu er det ikke fordi, de her vægte benytter avanceret scanning af mad eller lignende teknologier fra science fiction. De kan fortælle dig, hvor mange kalorier samt hvor meget fedt og protein, der er i din mad, ved at slå op i deres bibliotek over madvarer med data om næringsværdi efter vægt i de mest udbredte fødevarer.

Alarmering ved for stor portion

Hvad kan en køkkenvægt ellers? Den kan advare dig, hvis du overskrider en grænse for, hvor meget mad må være på vægtskålen. På den måde er du sikker på, at du ikke overser talværdien på displayet eller læser den forkert. Resultatet er, at du kan holde dit kalorieindtag på det rette niveau. Det er til gavn for dig, der vil tabe dig, men kan også bruges af vægtløftere til at få tilstrækkeligt proteinindtag.

Køkkenvægt med simpelt display

Hvis du bare måler mad op, har du ikke behov for en præcisionsvægt, der kan vise ned til fem decimaler. At kunne vise vægt med én decimal er nok, så disse vægte er at foretrække. Jo færre tal din vægt viser, jo nemmere vil du have ved at forstå displayet i øvrigt. Tænk derfor over simplicitet, når du ser tilbud på køkkenvægte. Der er ingen grund til at gøre det at spise sundt svært for dig selv.