Guide: Få orden i dit værksted på denne måde

Hvis du er helt vild med at bygge og lignende, bruger du sikkert også mange timer i dit værksted – det er dog ikke helt nemt, hvis dette værksted er et stort kaos af ting og sager, som der slet ikke er styr på. så er det altså på tide, at du får orden i dit værksted.

Oprydning er det første, du skal have gjort

For overhovedet at kunne komme i gang med at organisere dit værksted, kræver det at du først og fremmest får ryddet op derinde. Dette er dog ikke noget, som altid er helt nemt – men det skal bare gøres, for at du kan komme videre i processen. Det er dog ikke kun dårligt, når du rydder op. Du kan nemlig få en chance for at finde ud af, hvad du faktisk mangler.

Måske du finder ud af, at du mangler gasflasker med argon, til når du skal svejse? Så ved du jo, at det er noget, som du skal ud og have købt. Prøv så vidt som muligt at sortere lidt i tingene, mens ud rydder op, så du har et overblik over alle de ting, som faktisk er i værkstedet.

Find et godt opbevaringssystem, som kan holde ved

Når du først har fået ryddet op i alle de ting, som du har i dit værksted, er det tid til at finde gode opbevaringsløsninger. Det er vigtigt, at du finder løsninger, som du ved vil vare ved. Det hjælper nemlig ikke, hvis du allerede efter få dage har rodet værkstedet helt til igen, fordi opbevaringsløsningerne bare ikke fungerer.

Det kan måske være en ide med opbevaringskasser med labels, en værktøjsvogn eller noget helt tredje? Find ud af, hvilken opbevaring du synes er bedst, og sorter alt dit værktøj, så det kan blive opbevaret i disse.