Om korrosionsbeskyttelse

Korrosionsbeskyttelse handler om at beskytte sine jern- og stålelementer mod at pludselig begynde at ruste. Der er tale om en proces, hvor man beskytter materialerne ved at give dem et rustbeskyttende lag, der altså forhindrer, at de pludselig begynder at nedbrydes for hurtigt. Resultatet heraf kan nemlig være, at konstruktioner, hvor stålet eller metallet er anvendt, ikke længere kan benyttes og må gøres om. Det betyder, at der skal afsættes tid og penge til at udbedre skaderne – og det er de færreste virksomheder interesseret i!

Når man beskytter, kan man vælge at gøre det i forskellige klasser – som kaldes korrosionsklasser. Klasserne afgør, hvilken grad af beskyttelse, som vil være ideel ud fra det miljø, man har stålet eller jernet placeret i.

Maler man i de lavere klasser, er det fordi, at materialerne il være at finde i miljøer, hvor der er få advarselslamper, der bør blinke. Her taler man ofte om f.eks. sportshaller eller indendørs haller, hvor der ikke nødvendigvis er opvarmet, men kun en smule forurening.

Maler man i de højere klasser, så er det typisk et udtryk for, at man nu har at gøre med miljøer, som bærer mere præg af industrielt brug. Her er korrosionsbeskyttelse af stål og metal vigtigt, fordi miljøet er hårdt og nedbrydende. Man har bl.a. at gøre med saltpåvirkning, næsten permanent kondensering, hårdere forurening og meget mere.

Man kan få sine jern- og stålmaterialer malet i forskellige farver, hvilket gør det muligt at matche materialerne med et byggeri eller måske endda få malet ud fra et bestemt brands retningslinjer. Typisk vil man male materialerne i en sprøjtekabine, hvor man holder øje med tykkelsen og løbende måler på graden af beskyttelse. Ved meget store projekter kan der dog etableres en anden form for rum, der ikke er begrænset af størrelse.

For at finde den rette klasse, anbefaler vi, at du tager fat i en specialiseret virksomhed og forklarer nærmere om det miljø, hvor stålet eller jernet skal indgå. På den måde kan du få vejledning til dine specifikke behov.