

Flisepest kan lyde som en forfærdelig diagnose for din terrasse, men i virkeligheden er det faktisk en utrolig nem plage at komme af med, hvis man lige ved, hvad man laver. Flisepest er nemlig en slags lavsvamp, som især angriber terrassesten med en meget porøs overflade. Her kan alger, mos og flisepest slå rødder. Udover at dette ser utrolig usoigneret og meget lidt indbydende ud, så er det faktisk også ret skidt for fliserne. Disse planter og lavs rødder kan nemlig være med til at ødelægge dine flisers overflade.
Derfor er det en god ide at få fjernet flisepest samt alger og mos fra terrassen så hurtigt som muligt. Men hvad skal man gøre? Og hvad skal man ikke gøre for at komme flisepesten til livs? Hvis du sidder med disse spørgsmål, så læs med her og bliv klogere på flisepest.
Det danske klima er perfekt for flisepest
Desværre er det danske klima helt perfekt for flisepest, som trives i fugtigt vejr, og derfor ser man meget ofte flisepest på alt fra stenterrasser til indkørsler og havegange af sten og træ. Samtidig behøver flisepest faktisk ikke andet end en god flise, lidt vand og noget lys for at vokse og sprede sig, så det kan være noget af en opgave at komme flisepesten til livs selv.
Man ser oftest, at flisepest dukker op i eller efter lange perioder med vådt vejr. Her er der nemlig ringe chancer for at ens fliser får mulighed for at tørre helt ud, og det giver det fugtige klima, som flisepest trives så godt med. Det er altså oftest i efteråret, vinteren og sommetider foråret, at flisepest spreder sig mest, og det kan derfor være en god ide at sætte ind inden da for at bekæmpe flisepest.
Brug ikke skrappe rengøringsmidler og højtryksrenser for at fjerne flisepest
Flisepest kan være en meget genstridig plage at komme af med, hvis man selv forsøger at fjerne gevæksterne. Dette er hovedsageligt fordi, at flisepesten sætter sig meget godt fast på sten og træ, som man selvfølgelig gerne vil efterlade i så god stand som muligt efter en behandling mod flisepest.
Ofte søger folk til skrappe rengøringsmidler og endda højtryksrensere, men dette skal man passe meget på med, for begge dele kan nemlig ødelægge overfladen på din terrasse i dit forsøg på at komme flisepesten til livs. Jo mere ru og ujævn din terrasse er, jo flere små revner og huller er der også for flisepesten at slå sig ned i.
Få renset og imprægneret dine fliser
Uanset om du ender med at rense din terrasse selv, eller om du bruger et kvalificeret algefirma til at fjerne flisepest, så er det en rigtig god ide at få din terrasse imprægneret efter rensningen.
Imprægneringen er nemlig det, der giver en vandafvisende overflade på fx fliser, hvilket gør det meget sværere for flisepesten at slå rod endnu engang. Flisepest vender nemlig ofte tilbage år efter år, hvis der ikke gøres andet end at rense fliserne. En god imprægnering er samtidig med til at lette arbejdet med at rense fliserne fremover.