Sådan finder du den rigtige vin

Når du træder ind i dit lokale supermarked, finder du ofte en vinafdeling med mange forskellige slags vine. Dette kan være det rene slaraffenland for vinelskeren, men hvis du ikke er den store vindrikker, kan det føles som en jungle, at skulle finde rundt i. Hvis du derfor får gæster til en finere middag, og derfor gerne vil forkæle dem med et godt glas vin, er det fuldt forståeligt, hvis du ser dette som en besværlig opgave. Derfor får du i de følgende to afsnit af denne artikel et par tips og tricks til, hvordan du kan vælge den rigtige vin til din næste middag.

Den rigtige slags vin

Der findes mange forskellige slags vine – eksempelvis rødvin, hvidvin, rosé, mousserende vin og portvin. Nogle vine egner sig godt til hovedmåltiderne. Dette gælder for det meste rødvinen. Hvidvinen kan også være glimrende til et godt hovedmåltid – især hvis det drejer sig om en let ret, eller det er en varm sommerdag. Vin til desserten er dog en anden snak. Her kan en portvin fungere glimrende, men en mousserende vin kan også være lækker til en dessert. Det kommer i høj grad an på dit selskab samt den dessert, som du serverer. Hvis du er i tvivl, kan du altid spørge til råds i en vinbutik.

Den rigtige hovedvin

Når du skal vælge den rigtige rødvin eller hvidvin, har du et nærmest uendeligt antal af muligheder. Især rødvinen findes i et utal af varianter, og der produceres rødvin i stort set hele verden. Det bedste, du kan gøre, er at spørge nogle vindrikkere til råds. Hvis du kender et familiemedlem eller en ven, som er glad for vin, kan du derfor spørge efter deres præferencer. Det er selvfølgelig ikke nogen garanti, at de anbefaler en god vin, da det er meget subjektivt, hvad folk kan lide at drikke.