Sildebensparket: Hvorfor er det godt?

Sildebensparket er en populær gulvtype, som har vundet indpas i mange danske hjem, men hvorfor er lige netop sildebensparket blevet så populært?

Når du står og skal vælge et nyt gulv, så kan du stilmæssigt overordnet vælge at gå i to forskellige retninger. Den første er at vælge et diskret gulv, der vil være en diskret baggrund for resten af din boligindretning. Den anden er at vælge et gulv, er indgår aktivt i din indretning og er et blikfang i sig selv.

Ofte bliver det den første mulighed, der bliver valgt, hvilket er forståeligt, da et gulv jo ikke bare er noget man skifter, hvis man bliver en smule træt af gulvets udseende. I de seneste år har der dog været en tendens til at danskerne er blevet mere modige og i stedet vælger et mere markant gulv.

Dette er nok en af forklaringerne til at sildebensparket er blevet så populær, for et sildebensparket vil uden tvivl være et smukt blikfang hvor end gulvet lægges. Samtidigt udstråler sildebensparketter eksklusivitet.

En anden årsag til at gulvtypen er blevet så populær er at sildebensparket er blevet mere tilgængelig for en bredere del af befolkningen. Både fordi udvalget af sildebensparketter i træ er blevet større, men også fordi du i dag også kan få sildebensparket i både laminat og vinyl, hvilket gør, at du i dag kan få sildebensparket til et lavere budget end det var tilfældet tidligere.

Sildebensparketter i laminat og vinyl er ovenikøbet ofte udstyret med et kliksystem, som gør at de er lettere selv at montere, således at du måske også kan spare udgiften til en montør.

Et sildebensparket i laminat eller vinyl er derudover på flere områder et mere praktisk gulvvalg end sildebensparket i træ, da gulvene kræver mindre pleje og vedligeholdelse.

Ønsker du sildebensparket i køkkenet, bryggerset eller entréen så er laminat og vinyl varianterne et godt valg, da disse bedre kan tåle at blive udsat for vand og spild.